Kätevä & Tekevä

Salpauksen vaatetusalan opiskelijoiden töitä näkee joka vuosi Kätevä&Tekevä-tapahtuman muotinäytöksessä. Ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat tekivät tänä vuonna trikoosta käyttövaatteita, joihin tuli käyttää painantaa tai värjäystä. Aiheena meillä oli luonto ja eläimet.



Opettajaltamme löytyi Tomoko Nakamichin Pattern Magic: Stretch Fabrics -kirja, jossa oli erikoisten trikoovaatteiden kaavoja. Useimmat meistä käyttivät tämän kirjan kaavoja.

Kirjan ainoat housut

Luonnoksia


Paidan suunnitelma muuttui moneen kertaan, enkä oikein osannut päättää, mitä sille teen. Lopulta päädyin liukuvärjäykseen. Housut pysyivät samanlaisina koko ajan. Niihin tuli aikaisemmin kokeilemaani jäävärjäystä.


Valmiskaavoista muokatut housujen kaavat


Valmis housujen etukappaleiden kaava

Housut jäävärjäyksessä. Joku oli jättänyt keltaisen rätin tuohon reunalle, enkä tajunnut siirtää sitä pois. Seuraavana päivänä se oli vihreä.

Värjäyken lopputulos oli paljon vaaleampi, kuin mitä olin suunnitellut. En kuitenkaan ollut niin pettynyt, että olisin halunnut värjätä housut uudestaan.

Housuista tuli ihan liian pitkät.


Housuja piti vielä lyhentää aika paljon.

Paita ennen ompelua

Paidan liukuvärjäystä



Kuvat näytöksestä: Minna Perälä


Housujen lahkeet lörpöttävät ikävästi, mutta kyllä niitä varmaan tulee käytettyä. Paidasta tykkään tosi paljon.

Tein tämän asukokonaisuuden vähän "kunhan tulee valmista" -tyylillä, enkä siksi ole mitenkään ylpeä lopputuloksesta. Näytöstä oli kuitenkin todella kiva katsoa, ja lavalla näkyi monta upeaa asua.

Täällä voi käydä katsomassa koosteen näytöksestä, ja täällä koko näyöksen!

Comments

Popular posts from this blog

Hame / Skirt

Kätevä&Tekevä 2018